İzmir’de Cumhuriyet mitingine rekor katılım

Çeşitli sivil toplum örgütlerinin girişimleriyle düzenlenen Gündoğdu Meydanı’ndaki Cumhuriyet Mitingi'ne rekor katılım yaşandı. Gündoğdu Meydanı’ndaki mitinge yüzbinlerce kişi katıldı.

Miting alanında geniş güvenlik önlemleri uygulanırken, Türk bayraklarıyla donatılmış şehir hatları vapurları, sahil boyunca tur atarken, bazı belediyeler mitinge katılanlara bayrak, şapka ve Atatürk posterleri dağıttı.

Mitinge katılanlar saat 07.30’dan itibaren ellerinde Türk bayraklarıyla alanda toplanmaya başladı. Alsancak Limanı bölgesinden de alana girişler yapıldı. Üzerlerinde “Balçova Belediyesi” yazılı tişörtler giyen bir grup, küçük bir tiyatro gösterisi sundu. Ellerinde “Edison pişman” yazılı pankartlar taşıyan grup, hükümet aleyhine çeşitli sloganlar attı.

Antalya’dan gelen bir grubun getirdiği yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda Türk bayrağı, İzmir Limanı girişinden Gündoğdu Meydanı’na kadar olan yolda, grup tarafından ellerde taşınarak sokuldu. Katılımcılar bayrağa sevgi gösterilerinde bulundu. İzmir dışından mitinge katılmak isteyenlerin sabahın erken saatlerinden itibaren otobüslerle kente geldikleri gözlendi.

Kaynak ve haberin tümü için: http://www.ntvmsnbc.com/news/407811.asp

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Ağacı'nı hatırlayanlar var mı?

Car Mechanic Simulator 2021 oyunundaki arabaların gerçek isimleri

The Betrayed Samurai (Samuray'ın intikamı)