Eurovision şarkısı çalıntı iddiası

Yarışma bitti, tartışmaları sürüyor. Birinci olan şarkının çalıntı olduğu iddia edildi, İngilizler yarışmanın 2'ye ayrılmasını istedi, Almanlar ise yarışmadan çekilmeyi tartışıyor.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de geçen cumartesi düzenlenen 52. Eurovision Şarkı Yarışması'da Sırp şarkıcı Marija Şerifoviç tarafından seslendirilen ve birinci olan "Molitva" adlı şarkının bir Arnavutluk parçası olan "Ndarja"dan çalıntı olduğu iddia edildi.

Aftonbladet adlı İsveç gazetesi bu iddiasını, finalden sonra YouTube'a konulan bir videoya dayandırdı. Videoda her iki şarkının karşılaştırılması yapıldıktan sonra yüzlerce müzikseverin ağır eleştirileri yansıtıldı.

'Balkan hırsızlığı'

İngiliz gazeteleri ise yarışmada Doğu Avrupa ülkelerinin birbirine oy vermesine dikkat çekerek, bu koşullarda bir Batı Avrupa ülkesinin yarışmayı kazanmasının çok zor olduğunu belirttiler.

1981'de birinciliği İngiltere'ye getiren Buck's Fizz grubundan Bobby G'nin sözcüsü, Daily Telegraph'a yaptığı açıklamada, yarışmanın ikiye ayrılarak, Doğu ve Batı Avrupa'nın birincileri arasında bağımsız bir heyetçe seçim yapılmasını teklif etti.

Eski Yugoslavya'yı oluşturan tüm ülkelerin Sırbistan'a 12 puan verdiğine dikkat çeken Guardian da ilk 5 ülke içinde, nüfusu Ortodoks Hıristiyan ya da eski komünist olmayan tek ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı. Eurovision'un sonuna gelinmiş olabileceğini belirten Guardian yazarı Janine Gibson, "Blok oylar sonucu, Balkan ülkeleri ve Türk diasporası hakkında biraz bilgi sahibi olan herkes, yarışmanın sonucunu önceden kestirir" diye yazdı.

Kaynak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Ağacı'nı hatırlayanlar var mı?

Car Mechanic Simulator 2021 oyunundaki arabaların gerçek isimleri

The Betrayed Samurai (Samuray'ın intikamı)