3 Miting 3 Mesaj

Manisa, Marmaris ve Çanakkale'de Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde yapılan “Cumhuriyete Sahip Çıkalım” mitinglerine yoğun katılım oldu. Manisa'da TBMM Başkanı Arınç'ın evinin önünde de geniş güvenlik önlemleri alındı.

Manisa'da mitingin yapılacağı Sultan Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, İzmir'den giden takviye Çevik Kuvvet ekipleriyle birlikte Manisa'da bin 600 polis görev yaptı. Yürüyüşün ve mitingin yapılacağı güzergahtaki yollar trafiğe kapatılırken, yürüyüş güzergahı olan İbrahim Gökçen Bulvarı'nda yer alan büyük çöp konteynerleri kaldırıldı, küçük çöp kutuları da ters çevrildi. Vatandaşlar evlerinin balkonlarına Türk bayrakları asarak mitinge destek verdi. Güvenlik güçlerinin, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın evinin önünde de geniş önlemi aldığı görüldü.

Çanakkale'de, Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyete sahip çıkalım’ mitingi çok sayıda ilden kente gelen yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla Cumhuriyet şölenine dönüştü. Sabah saat 10.00'dan itibaren kente gelmeye başlayan vatandaşlar, mitingin gerçekleşeceği Cumhuriyet Meydanı'na yedi ayrı arama noktasında üst araması yapıldıktan sonra alındı.

Marmaris’teki sivil toplum örgütlerinin düzenlediği yürüyüşe Muğla merkez ve çevre ilçelerden çok sayıda katılım oldu. Yürüyüşe katılanlar sabah erken saatlerden itibaren emniyet kavşağında toplandı. Saat 11.00’de başlayan yürüyüşte 3 bini aşkın kişi, laiklik sloganları ile Atatürk Bulvarı’na kadar yürüdü. Atatürk anıtında yürüyüş, mitinge dönüştü. Yaklaşık 7 bin kişinin toplandığı alanda hep birlikte Onuncu Yıl Marşı söylendi. Gezi tekneleri de sirenleriyle, etkinliğe destek verdi. Yapılan konuşmalarda Cumhuriyet ve laikliğe bağlı kalınacağı vurgulandı.

Mitingin diğer fotoğrafları için: Hürriyet ve NTV

Kaynak: Hürriyet ve NTV

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Ağacı'nı hatırlayanlar var mı?

Car Mechanic Simulator 2021 oyunundaki arabaların gerçek isimleri

The Betrayed Samurai (Samuray'ın intikamı)