Smallville dizisi hakkında

Nostaljik dizilere bir süre ara verdim. Şimdi kafayı bugünün dizilerindeki abukluklara taktım. Oltama ilk takılan dizi Smallville. Bu diziyi sık olmasa da izliyorum, aslında fena dizi de değil ancak dizinin abuklukları da saymakla bitmez.




Mesela dizide bütün doğaüstü, tuhaf olaylar hep Smallville kasabasında oluyor ve yine nedense hep Clark Kent'in etrafında oluyor. Ve her nedense hiç kimse de çıkıp "Clark bu işler hep sana uzanıyor ne ayak" demiyor. Ama en büyük abukluk Süpermen'in tek zayıf noktası olan "Kriptonit" in bu dizide neredeyse marketlerde bile satılırmış gibi her yerde olması. Clark nereye girse içeride bir Kriptonit, buzdolabını açar Kriptonit, mektup gelir içinde Kriptonit, helaya gider Kriptonit! İnsaf be kardeşim!

Lana ile olan ekzantrik aşk hikayelerine ise değinmek bile istemiyorum. Oyunculuk açısından Lionel Luthor (baba Luthor) rolünü oynayan John Glover hakikaten çok iyi bir oyuncu, bunu net bir şekilde gösteriyor. Lana Lang rolünü oynayan Kristin Kreuk ise inanılmaz güzel bir yüze ve gözlere sahip. Babası Hollandalı annesi Endonezyalı olan bir melez güzeli. Hani dizide rol yapmasına bile gerek yok sadece onu görelim yeter dedirtiyor. Kristin Kreuk'u Neutrogena reklamlarında da görebilirsiniz. Bir de Lois Lane rolünü oynayan Erica Durance var. Dizideki görüntüsü ve "Şöför Melahat" tavırları pek tatlı değil ama biraz araştırma yapınca öyle olmadığını gördüm :) FHM dergisinin 2006 "Dünyanın en seksi kadınları" listesinde 38.sırada yer almış. Erica'yı Kelebek Etkisi 2 filminde de izleyebilirsiniz. Diğer oyuncular ve oyunculukları pek dikkatimi çekmiyor açıkçası.

Bu arada çoğu kimse bilmez ama dizide annesi rolünü oynayan Annette O'Toole (solda), 80 lerin Süpermen filmlerinde "Lana" rolünü oynardı. O dönem Lois rolünü oynayan ise Smallville'de birkaç bölümde de çıkan Margot Kidder idi.

Efsane Süpermen, rahmetli Christopher Reeve'in Smallville dizisinde (ölünceye kadar oynadığı) rolünü ise diziyi takip edenler zaten bilir.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Geçen bölüm oldukça güzeldi. Yanlız ne kadar çok kripton çeşidi var: Yeşil, kırmızı, siyah :D
Can dedi ki…
Diyorum ya süs eşyası gibi. Sanki 1 milyoncu dükkanında satılıyor :)

Ayrıca Kriptonit yeşildir, bu süpermenseverler için vazgeçilmeyecek kesin bir kuraldır! Diğer renkler feyktir inanmayın :)
Adsız dedi ki…
ya patron demişin diğer renkler fakedir, halbuki yanlış biliyorsun , yeşil,kırmızı,siyah,beyaz hatta mavi bile var..mavi sadece çizgi romanlarda görülmüştüre ötekiler hem dizi hemde sinema filmlerinde görülmüştür zaten...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Ağacı'nı hatırlayanlar var mı?

Car Mechanic Simulator 2021 oyunundaki arabaların gerçek isimleri

The Betrayed Samurai (Samuray'ın intikamı)