Heroes dizisi hakkında

Heroes... Hiç kaçırmadan, bazen tekrarlarını da kaçırmadan izlediğim bir dizi. Dizideki birkaç küçük ayrıntıyı 2.kez izleyince daha iyi anlayabiliyorum çünkü.

Bu dizinin en büyük abukluğu, vücudunu iyileştirme yeteneği olan Claire'in çoğu zaman yanlışlıkla çok ciddi şekilde yaralanması. Bir insan bu kadar bahtsız olabilir mi, kızın bu yeteneği olmasa sadece kaza ile olanlardan 25 kere falan ölmüştü herhalde! Neyse ki son bölümlerde bunu epey azalttılar da sadece gösteri amaçlı olanları kullanıyorlar senaryoda.

2.abukluk ise kahramanların sürekli birbirlerine rastlamaları. Hele bir bölümde otoyoldaki kaza mahallinde kahramanların birkaçı hariç hemen hepsi oradaydı! :) Aslında dizinin kurgusu çok iyi ama sanki bazı olayları oluşturmak için rastlantıları fazla kullanıyorlar gibi. Bunu kolaylaştırmak için yeni akrabalıkları da kullanmaya başladılar.

Sonuç olarak çok güzel bir dizi ama şu abuklukları da olmasa...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
İlk söylenilen Claire'in kazlarına katılıyorum ama ikinci abukluk olarak söylenilen raslantılar dizinin asıl iskeletini oluşturmuyor mu? Dizi insanlığın yok olmamak için evrim geçirmesi, süper güçler kazanmasını ve insanlığı kurtarmak için bu 'kahraman' diye adlandırılan kişilerin kader sonucu biraraya gelmesini işliyor. Akrabalıklar çok doğal çünkü bu kahramanlıklar genlerle aktarılıyor. Herşeye rağmen son yılların en mükemmel dizisi.
Can dedi ki…
Tamam rastlantılar da olacak tabii ki ama bunun da sınırı olmalı. Mesela Suresh, taksi şöförlüğü yapıyor koskoca şehirde arabasına Peter biniyor, o indikten 30 saniye sonra Mr. Bennett biniyor. Bu bence tam bir abukluk. Kahramanların aralarındaki akrabalıklar nedeniyle olabilecek bazı şeyler anlaşılır, ama rastlantıların da bir sınırı olmalı. Otoyoldaki olay ise evlere şenlikti zaten.
Adsız dedi ki…
abukluklar var haklısınız. ama dizide zaten bunun onların kaderi olduğu izleyiciye yavaş yavaş belli ediliyor. haklısınız bu kadarı fazla ama
hepsi buluşamasaydı bu hero lar yani o zaman konu olarak ne işleyebilirlerdi ki? tüm bu olayları rastlantısız olarak anlatmak belki 4 sezon sürerdi ki o da sıkardı seyirciyi

heroes benim şu ana kadar izlediğim en iyi dizi. mantık hataları yok mu? var. fazlasıyla mevcut. ama ben onu hatasıyla sevmeyi öğrendim :D
Can dedi ki…
Dizi çok iyi ama rastlantıları çok abartmışlar. En azından Suresh'in bu kişileri araması gibi bir nedenle bu kişilerin birbirlerini bulmaları daha mantıklı olurdu.
Adsız dedi ki…
Arkadaşlar ben şu "Surresh"e acayip sinir oluyorum. Göz göre göre mal gibi hareketler yapıyor. Hele şu Costa Rikalı kardeşler; diziyi uzatmak için onları gösterip durdular. Son olarak Nakamura'nın 6 bölüm süren Japonya gezisi senaristlerin işlerinin zorlaştığını gösteriyor. Ama ne yapalım "Lost" tatilde... İzledik mecburen. Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler... Saygılar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Ağacı'nı hatırlayanlar var mı?

Car Mechanic Simulator 2021 oyunundaki arabaların gerçek isimleri

The Betrayed Samurai (Samuray'ın intikamı)