Cold Case hakkında

Yazmaktan hala sıkılmadım, dizilere devam. Cold Case (yani Soğuk Kase ehehe). Bu diziyi de özel bir ilgiyle olmasa da aynı saatte düzgün birşey olmadığı için genelde her hafta izliyorum. Dizide eskiden işlenmiş ama katili bulunamamış cinayet dosyaları (bazen cinayet olduğu da bilinmeyen), her bölümde işgüzar birisinin ricası ile yeniden ele alınıyor.

Dizi güzel ama dizide olmazsa olmaz bazı kurallar var. Şöyle ki: Davada sorguya çekilen herkesin şimdiki ve geçmişteki halleri arasında sürekli bir geçiş var. Dizinin yarısı bu geçişlerden oluşuyor. Aslında çok orjinal ve kim kimdi denmemesi için doğru bir yöntem.

Ama en komiğime gideni sonları oluyor. Katili buluyorlar ve sorgu odasından elleri kelepçeli çıkarken kamera ile arasından mavi elbiseli bir polis geçiyor ve katilin gençlik görüntüsü veriliyor. Sonra ne rastlantıdır ki bir polis daha geçiyor (bazen araya duvar ya da kolon giriyor monotonluk olmasın diye) ve şu anki görüntüsü yeniden geri geliyor. Bu arada 3. bir polis ya da herhangi bir nesne, aralarından kesinlikle geçmiyor. Ölen kişinin yakınları ya da arkadaşları da onu tekrar anıyorlar (yine geçiş seremonileri eşliğinde). En sonunda ise öldürülmüş kişi kahramanlarımıza görünerek teşekkür eder gibi bir eda ile bakıyor, bizimkiler de ona melun melun bakıyorlar ve sonra gözden kayboluyor. Bu olaylar silsilesi dizinin her bölümünde mutlaka oluyor.

Başrolde dedektif Lilly Rush rolünü oynayan soğuk güzel Kathryn Morris pekçok sinema filminde ve dizilerde rol alan bir zat. Bu konuyu sonraki mesaja saklıyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat Ağacı'nı hatırlayanlar var mı?

Car Mechanic Simulator 2021 oyunundaki arabaların gerçek isimleri

The Betrayed Samurai (Samuray'ın intikamı)